Pages

Yoygi

Japon Yemeği Yapalım: Karaage(唐揚げ)


Çoğu kişinin Japon yemeklerine karşı büyük bir ön yargısı olduğunu ve çoğu yemeklerini iğrenç ve yenilemez bulduğunu düşündüğünü biliyorum. Fakat size bizim damak tadımıza da uyan yemekleri olduğunu tanıtmak istedim. 

Tarifi bizzat bana Japon bir hocam öğretti. Ona buradan çok teşekkür ediyorum. Tabii ki Türkiye'deki imkanlarla en basit biçimde yapmayı öğretti ve ben de size aynen bu şekilde anlatacağım.

Malzemeler:

Kemiksiz Bonfile Tavuk
Soya Sosu
(Ancak herhangi bir soya sosu değil. Biz aşağıdaki resimdeki soya sosunu kullandık. Ve hemen her markette bulunuyor Türkiye'de. Oldukça hafiftir.)
Sarımsak
Sake(Veya Kırmızı Şarap)
Patates Nişastası
Un
Yumurta
Yağ
Tuz
Karabiber

İnternette çok farklı tarifler de yer alıyor ama böylesi çok daha basit. Ne kadar tat farkı olur bilinmez tabii. Ama ben hocamın bana aktardığını direkt olarak size aktarıyorum.

Tarif:

Öncelikle sarımsakları iyice eziniz. Ezebildiğiniz kadar eziniz hatta. Sonra bir miktar soyu sosunu, bir tatlı kaşığı sakeyi veya kırmızı şarabı ve sarımsağı bir kaba koyun.  Sonra etlerinizi küçük birer silgi boyutunda küp veya dikdörtgen olarak kesin. Ardından etleri soya sosu ve sarımsak karşımının içine koyun. Onlar orada beklesin bir süre. 

Tam bir kararı olmamasına rağmen etinize yettiğini düşündüğünüz kadar unu geniş bir kaba koyunuz.
Sonrasında 1 yemek kaşığı veya et fazlaysa 2 yemek kaşığı patates nişastasını ekleyiniz. 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyiniz. İsteğe göre biraz da toz biber ekleyebilirsiniz.

Başka bir kaba ise etinize göre yumurta kırınız. 1 paket bonfile ete 2 yumurta genelde yetmektedir. Ama bittiği vakit 1 yumurta daha kırabilirsiniz.

Büyük bir tencereye bolca yağ doldurun. Fritözde yapmamanızı öneririm çünkü sonrasında temizlemesi çok zor olacaktır. Yağın kızmasını bekleyin.

Burada yapacaklarınız büyük hız ve marifet gerektireceğinden başka birinden yardım alabilirsiniz. Soya soslu karışımın içinde beklemiş etleri alıp unlu karışıma batırıyorsunuz. Sonrasında ise yumurtaya batırıp kızmış olan yağın içine atıyorsunuz. Etler biraz koyu turuncu bir renk aldıktan sonra tabağa alınız. 

İçi böyle görünecektir.


Yanında limonla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!







Unknown

Yoygi Yazarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder